3 kávové dezerty, které vás dostanou

Objevte tři neodolatelné kávové pochoutky, které si zamilujete už po prvním soustu. Recepty na tyto dezerty s příchutí kávy jsou jednoduché a zvládne je každý. Jdeme na to? 

Káva není jen nápojem, který vám dodává ráno energii, ale také inspirací pro nespočetné množství lahodných dezertů. Pokud patříte mezi ty, kteří milují spojení kávy a cukru, jste na správném místě! Přinášíme vám exkluzivní výběr tří neodolatelných kávových dezertů, které vás okouzlí svou chuťovou harmonií. Objevte nové oblíbené dezerty, které budete chtít ochutnat znovu a znovu.

Pravé italské tiramisu

Tiramisu je jednou z nejklasičtějších kávových pochoutek. V tomto lahodném dezertu se sladké piškoty namáčejí v silné kávě, doprovází je nadýchaný krém z mascarpone a na vrcholku je jemná kakaová posypka. Tato kombinace je prostě nepřekonatelná! Vyzkoušejte náš recept na pravé italské tiramisu. Výsledek bude čistým potěšením pro vaše chuťové buňky!

SUROVINY NA TIRAMISU

  • větší šálek silné černé zrnkové kávy
  • 500 g mascarpone
  • amaretto
  • 3 vajíčka
  • 50 g cukr krupice
  • cukrářské piškoty
  • kakao na posypání

JAK PŘIPRAVIT TIRAMISU

  1. Vezměte si vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Dobře ušlehané bílky poznáte tak, že když obrátíte mísu s bílky vzhůru nohama, bílky se ani nepohnou. 
  3. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Následně do žloutků vmíchejte mascarpone a poté opatrně přidávejte také sníh z bílků. A krém máte připravený.
  4. Teď smíchejte kávu s 0,08 ml amaretta. Do této směsi postupně namáčejte piškoty a rozložte je do připravené nádoby na tiramisu. Tiramisu můžete připravit v klasické pečící formě, ze které budete poté tiramisu krájet na menší kousky, nebo ho můžete připravit ve sklenicích, ve kterých je budete také servírovat.
  5. Na piškoty rozprostřete část krému, na který budete znovu pokládat piškoty a nahoru zase krém. Krém bude poslední vrstva.
  6. Takto připravený dezert dejte vychladit nejlépe přes noc do lednice.
  7. Před servírováním dozdobte kakaem, případně ovocem. Skvěle se k tiramisu hodí například jahody nebo maliny. A můžete servírovat! 

Kávový perník s vlašskými ořechy

Kávový perník s ořechy je výtečným dezertem, který spojuje bohatou chuť kávy s křehkostí ořechů a sladkostí medu. Nejenže vás potěší jeho skvělá chuť, ale také vás nadchne jednoduchost přípravy. Máme pro vás jednoduchý recept na perník s ořechy a příchutí kávy, který zvládne úplně každý!

INGREDIENCE NA KÁVOVÝ PERNÍK S OŘECHY

  • 3 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 malý šálek kávy
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • Máslo a hrubá mouka na vymazání pekáčku
  • Čokoláda na vaření na ozdobu

NA CITRONOVOU POLEVU BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 citron
  • 2 lžíce horké vody
  • 200 g moučkového cukru

JAK PŘIPRAVIT PERNÍK S OŘECHY A PŘÍCHUTÍ KÁVY

  1. V míse ušleháme cukr s vejci. Mléko trochu ohřejeme a rozmícháme v něm med, aby povolil. Nalijeme do mísy a přidáme šálek kávy. 
  2. Do mokré směsi přidáme suché ingredience. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem a postupně vmícháme do mokré směsi.
  3. Nakonec přidáme ořechy a lehce promícháme.
  4. Připravený plech nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do něj připravené perníkové těsto.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Když do středu perníku píchnete špejli, nemělo by se těsto lepit.
  6. Necháme perník vychladnout a mezitím připravíme citronovou polevu. V míse rozšleháme vodu s citronovou šťávou a postupně zašleháme cukr, až vznikne hladká poleva.
  7. Hotový perník potřeme citronovou polevou, polijeme čokoládou na vaření  a necháme ztuhnout. 

Tímto jednoduchým postupem můžete připravit vynikající kávový perník s ořechy, který si užijete jako výtečný dezert k oblíbenému šálku kávy. Bon appétit!

Kávová panna cotta

Pro milovníky kávy a smetany přinášíme výtečný recept na kávovou panna cottu, která udělá dokonalou sladkou tečku za každým jídlem nebo potěší chuťové buňky při odpoledním šálku kávy. Tento smetanový dezert je nejen lahodný, ale také velmi snadný na přípravu. Sledujte náš recept a užijte si skvělou kávovou panna cottu.

K PŘÍPRAVĚ PANNA COTTY S PŘÍCHUTÍ KÁVY BUDETE POTŘEBOVAT:

Pro kávový díl:

  • 1,5 čajové lžičky želatiny (práškové)
  • 130 ml uvařeného espressa
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru

Pro smetanový díl:

  • 260 ml smetany ke šlehání
  • 260 ml mléka
  • 3 čajové lžičky instantní kávy
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 3 čajové lžičky želatiny (práškové)
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu

JAK PŘIPRAVIT PANNA COTTU S PŘÍCHUTÍ KÁVY

  1. Příprava kávového dílu - Želatinu smíchejte s horkým espressem a cukrem. Míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Tuto směs rozdělte do 4 sklenic nebo šálků a nechte ji dokonale ztuhnout v lednici.
  2. Příprava smetanového dílu - Do hrnce nalijte smetanu a mléko, přidejte instantní kávu a cukr. Přiveďte k varu, poté sundejte z plotny. Do této směsi vmíchejte želatinu a míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Přidejte vanilkový extrakt a nechte směs zchladnout na pokojovou teplotu. Nakonec rozdělte smetanovou směs do připravených šálků s kávovým dílem a nechte v lednici ideálně přes noc ztuhnout.
  3. Servírování - Ztuhlou panna cottu vyklopte ze sklenic na dezertní talířek a můžete servírovat. Pokud se vyklápění bojíte, můžete panna cottu servírovat také přímo ve sklenicích. Stačí ji jen dozdobit například lístkem máty, malinami nebo jiným ovocem.